Közélet

Döntött a főváros a metrópótló buszokra szükséges forrás biztosításáról

Tarlós István nem győzte hangsúlyozni, hogy az állam állja a többletköltségeket.

Döntött a Fővárosi Közgyűlés a 3-as metró felújítása miatt szükséges buszos pótlás forrásának biztosításáról.

A testület felkérte Tarlós Istvánt, hogy a kormány határozatának megfelelően gondoskodjon a szolgáltatási szerződés pénzügyi fedezetének szerepeltetéséről a főváros költségvetésében és a BKK üzleti terveiben.

A Budapesti Közlekedési Központ július 12-én indította el a pótlóbuszok megrendelésére irányuló közbeszerzési eljárást. A részvételi jelentkezések bírálatát elvégezték, és megküldték az ajánlattételi felhívást az érvényes jelentkezést benyújtóknak, ezzel ajánlattételi szakaszba lépett az eljárás.

Várhatóan szeptember végén-október elején kötik meg a szerződést, ebbe nincs benne az esetleges vitarendezési és jogorvoslati eljárás.

A 3-as metró pótlásáról szóló kormányhatározat szerint a kormány költségvetési támogatást nyújt a fővárosi önkormányzatnak a szolgáltatásmegrendeléssel járó esetleges többletköltségek fedezetéül.

A javaslat közgyűlési vitájában a szocialista Horváth Csaba és a DK-s Gy. Németh Erzsébet is azon aggodalmának adott hangot, hogy a buszszolgáltatás vásárlása jelentős többletköltséggel jár a fővárosnak. Tarlós István hangsúlyozta: semmit nem változott a helyzet, a kormányhatározat érvényes, az államnak minden többletköltséget vállalnia kell. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik