Közélet

Nem hajlandó megmutatni az önkormányzat a gyilkossággal vádolt képviselő adóbevallásait

Többek közt arra hivatkoztak, hogy a rendőrség elvitte azokat, de a rendőrség szerint ez nem igaz.

A dunaújvárosi önkormányzat nem hajlandó kiadni a gyilkossággal vádolt volt dunaújvárosi fideszes képviselő, G. Roland vagyonnyilatkozatait – írja a Bors.

A férfit két társával együtt azzal gyanúsítják, hogy megöltek egy 41 éves vállalkozót, akinek a holttestét G. Roland édesanyjának házában, betonba öntve találták meg. A hírek szerint az önkormányzati képviselő súlyos adósságokkal küzdött, ezért kért a lap betekintést vagyonbevallásaiba.

A dunaújvárosi jegyző ezt azzal az indoklással utasította el, hogy a férfi elleni nyomozás miatt a rendőrségtől kér állásfoglalást, hogy megtekinthetőek-e az iratok, majd arra hivatkoztak, hogy nem érkezett meg a rendőrség válasza. A rendőrség viszont azt állította, hogy nem korlátozták a nyilatkozatok megtekintését.

A jegyző legutóbb azt mondta a Borsnak, hogy a rendőrség elvitte G. vagyonbevallásait, az önkormányzat pedig azt írta nekik, hogy azért nem nézhetik meg az iratokat, mert a férfi már nem önkormányzati képviselő. Csakhogy a szabályok szerint a lemondott képviselők bevallásai is nyilvánosak. A lap ismét a rendőrséghez fordult, ahol azt válaszolták, hogy G. Roland letartóztatása óta nem korlátozták egyszer sem vagyonnyilatkozatainak megtekintését, és nem is foglalták le azokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik