Közélet

Milliós zsákmány: elkapták a józsefvárosi gigadílert

A férfi lakásán óriási mennyiségű kábítószer, drog, cigaretta és műtárgy lapult.

A napokban lecsaptak a zsaruk arra a férfira, aki a gyanú szerint droggal látta el a Józsefvárosban letartóztatott terjesztőket. A férfi lakásának minden zugából kábítószer és pénz került elő.

A dílerek mind amfetamintartalmú speedet és kristályt árultak, ezért a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportja az elosztó nyomába eredt. A nyomozók augusztus elején jutottak el egy kőbányai ingatlanhoz, ahol több drogfüggőt is kihallgattak. Az egyenruhások augusztus 16-án végül megtalálták az 55 éves nagykereskedőt, akit józsefvárosi lakásán kapcsoltak le.

A 463,9 gramm amfetamint a lakásán, további 12,5 gramm kristályt pedig az udvaron rejtett el. A rendőrök drogkereső kutyája, Trini segítségével közel négymillió forintnyi drogot találtak. A férfi lakásán a kábítószer mellett óriási mennyiségű, több mint négymillió forint készpénzre is bukkantak.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A férfi nem csupán droggal üzletelt, a NAV vámos szakembereit is a helyszínre kellett hívni egy nyolcmillió forint értékű, zárjegy nélküli cigarettakészlet miatt. Rengeteg műtárgy volt a lakásban, XIX. századi bibliák, porcelánok, érmék, bélyegek, ezek eredetét is vizsgálják.

K. István ellen kábítószer-kereskedelem miatt indított eljárást a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság, a bíróság augusztus 17-én rendelte el a férfi előzetes letartóztatását.

(Zsaru Magazin)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik