Közélet

Újra kell tervezni a metrókapuk számát az elektronikus jegyrendszer miatt

24.hu
24.hu

2016. 08. 24. 06:51

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint az elektronikus jegyrendszer átalakításával módosítani kell a korábban tervezett metrókapuk számát és elhelyezkedését is – írta a Világgazdaság szerdai számában a központtól kapott tájékoztatásra hivatkozva.

A BKK a lapnak azt írta, a beengedőkapuk használatával naprakész adatokat kaphatnak az utasforgalom alakulásáról, így hatékonyabbá válhat a közlekedés szervezése, de ehhez a tervezett kapuk számát és elhelyezését módosítani kell. A megállók műszaki sajátosságaira és állapotára figyelemmel helyszíni felülvizsgálat után a mérnökök már megtették a javaslatot a kapuk eredeti tervektől való elhelyezésére is.

A Világgazdaság cikke szerint a BKK a korábban bejelentett projektmódosítással nem a teljes rendszert, hanem egyes elemeit, illetve azok sorrendiségét és egymáshoz illeszkedését tervezi át. A javasolt módosítások elfogadásával a végső határidő nem kerül veszélybe, de betartásához “hatékony projektvezetés”, és feszítettebb munkavégzés, végrehajtás szükséges.

Nem változik a beruházás költsége sem, a Világgazdaság cikke szerint, de arról a lap nem kapott tájékoztatást, hogy eddig mekkora összeget használtak fel az 54,4 millió eurós hitelből, valamint a főváros által biztosított 4,3 milliárd forintos forrásból.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.