Közélet
Budapest, 2016. április 14.
Tarlós István fõpolgármester beszél a 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémájának ünnepélyes bemutatóján a Gellért-hegyen 2016. április 14-én. A Graphasel designstúdió által tervezett emblémának a meghatározó elemei a Szabadság-szobor, a víz és az olimpiai ötkarika, utóbbi azonban nem a klasszikus formában, hanem "újraértelmezve" jelenik meg.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Tarlós szerint nem lehet járatritkításról beszélni

24.hu
24.hu

2016. 08. 23. 21:51

A főpolgármester találkozót kért Orbántól a szemétszállítás kérdésében, mert nem ért egyet azzal, ami történik.

Tarlós István kedden az ATV műsorában leszögezte, hogy nem lehet járatritkításról beszélni a budapesti tömegközlekedésben, és azt ő maga önmagában soha nem támogatta. Szerinte a járatritkítás azt jelenti, hogy járatokat törölnek, erről most nincs szó.

Ugyanakkor a BKV 340 vonalából mintegy kilencnél valóban történt „kisebb menetrendkorrekció” – mondta a főpolgármester. Példaként hozott fel egy meg nem nevezett járatot, ahol a mértékadó követési időt 5 percről 5,4-re emelték, így a járat 52 százalékos kihasználtsága 57-re nőtt. Kitért arra is, hogy a 4-es metró végleges használatba vételi engedélyének megszületése után valóban volt egy „nem nagy mértékű járatritkítás”, felszíni járatokat ritkítottak, mert a párhuzamosság pazarlás lett volna.

A volt BKK-vezető kijelentésére is reagált – Vitézy Dávid nemrég azt közölte, hogy hazugság az, hogy nem terveztek járatritkítást. Erre annyit válaszolt Tarlós, hogy Vitézyt „közel két évvel ezelőtt gyakorlatilag alkalmatlanság miatt eltanácsoltuk”.

A városnéző buszok koncepciós pályázatával kapcsolatban azt mondta a főpolgármester, hogy kérésére a BKK meghosszabbította a beadási határidőt. A szemétszállítás kérdésében pedig kérte Orbán Viktort, hogy avatkozzon be, és fogadja őt, mert nem ért egyet azzal, ami történik. Szerinte az országos rendszerből hiányzó 10 milliárd forintot a fővárostól vinnék el, ez viszont akkora hiányt képezne, amit nem lehet kitermelni.

A fővárosi közigazgatási struktúra korábban felmerült átalakításáról azt mondta Tarlós, hogy úgy tudja, „nincsenek kiérlelt alternatívák”. Kétségtelen, hogy a budapesti közigazgatási struktúra nem a legszerencsésebb a hatékony munkavégzés és forrásfelhasználás szempontjából, de a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy nem lesz változás – jelentette ki. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.