Közélet

Lőteret és barikádot épít Józsefvárosban a Pesti Srácok kiadója

Kovács Áron
Kovács Áron

újságíró. 2016. 08. 23. 15:18

Sajátos ’56-os megemlékezésként egy valódi kockakövekből álló barikádot és egy airsoft fegyverekkel használható lőteret épít fel hamarosan a VIII. kerületi Horváth Mihály téren a Pesti Srácok nevű online újság kiadója, a Gerilla Press Kft. – hívta fel a figyelmet Jakabfy Tamás LMP-s önkormányzati képviselő a városgazdálkodási bizottság ülése után.

A cég – amely számos kormányzati és fideszes megbízást kapott a közelmúltban – kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy engedjék el a közterület-használati díját. Ez nem lenne kevés, szeptember 5. és október 26. közt összesen 17,4 millió forintra rúgna, de a fideszes többségű bizottság nagylelkűen elengedte az összeget.

A kérelem alapján „Pesti Srácok Emlékpark” néven egy „ingyenesen látogatható kulturális rendezvényt” valósítanának meg, a lőtér és a barikád mellett lenne egy 300 négyzetméteres rendezvénysátor, illetve öltözőkonténer, toalett. A kérelem alapján már szervezik az iskolás csoportok látogatását. Az nem derül ki a beadványból, hogy milyen forrásból, támogatásból jönne létre ez az egész, csak az, hogy az 1956-os emlékév keretein belül valósulna meg. Az emlékév nyertes pályázatai közt ugyanakkor nem találtuk a Gerilla Press nevét.

A Pesti Srácok kormányzati kötődésére mi sem jellemzőbb, mint hogy a portál főszerkesztő-helyettese, Szarvas Szilveszter miniszteri elismerést kapott a földművelésügyi tárca vezetőjétől, Fazekas Sándortól, úgy, hogy a tárca korábban cikksorozatot rendelt meg tőlük a „földrablások” témakörében. Ezek, a tárcával szövegszerűen jóváhagyatott cikkek legfőképpen a szocialista kormányok és Simicska Lajos ügyeivel foglalkoztak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.