Közélet

Több olimpikonunk is kapott dohányboltot

trafik(2)(430x286).jpg (trafik, nemzeti dohánybolt, )
trafik(2)(430x286).jpg (trafik, nemzeti dohánybolt, )

A magyar olimpikonok  természetesen a sport utáni életre is gondolnak, így sokan közülük különböző vállalkozásokba kezdenek.

Az egyik legismertebb céget Hosszú Katinka és férje Shane Tusup vezeti, ők 2013-ban alapították az Iron Corporation Kft.-t.

A cég 2014-ben 22 millió 320 ezer forint nettó árbevételt ért el, egy évvel később több mint a kétszerese folyt be a vállalkozáshoz:

2015-ben az Opten szerint 57 millió 800 ezer forintos árbevételt könyvelhettek el.

A cég fő tevékenységeként a sporttevékenységet jelölték meg, de ez a kft. viszi az Iron Lady kiegészítőket kínáló webáruházat is.

Bácsi Péter a dohánybizniszbe vágott bele, írja a Világgazdaság.

Bácsi a gyáli Fidesz-KDNP képviselője, és a 2013. áprilisi trafikosztáskor egy Bácsi Péter nevű személy éppen Gyálra kapott üzemeltetési engedélyt, akinek születési dátuma megegyezik az olimpikonéval, ő a beltag és az ügyvezető.

A cég egyre csak növekszik, tavaly már 191 millió forintos árbevétele volt a Domány Trafik Bt.-nek, 9 milliós bevallott eredménnyel.

A Korábbi MLSZ-elnök lánya, Kisteleki Hanna is a trafikbizniszbe vágott bele, testvéreivel együtt öt vállalkozásban érintett, főleg budapesti trafikokat visznek.

Nekik elvileg annyira nem megy jól az üzlet, a trafikos cégek többsége a tavalyi beszámolók alapján nem is igazán működik.

Szilágyi Áron inkább a vendéglátásba fektetett, egy vegán bisztrót, a fővárosi Veggie-t üzemeltető cégbe szállt be. A cégnek egyelőre nem megy annyira jól, negatív saját tőkéje mellé pár millió forintos eredmény társul. Szilágyi tulajdonos egy kisebb könyvelőcégben is.

Cseh László 2009 óta tulaj reklám- és konferenciaszervező cégben, a Momart Kft.-ben.  Ez elég jól is megy, tavaly félmilliárd feletti árbevételük volt, papíron 43 milliós adózott eredménnyel. Van egy Csehlák Kft. nevű cége is sporttevékenységre, ez már nem annyira jövedelmező.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik