Közélet

Deutsch szerethető rendszert és gépelő gyerekeket ígért

Deutsch-Tamas(960x640).jpg (Array)
Deutsch-Tamas(960x640).jpg (Array)
Meg azt, hogy az oktatási rendszer senkit sem hagy az út szélén.

Az InfoRádiónak a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos azt mondta, a digitális oktatás egyik célja, hogy a tanítási órák érdekesebbek legyenek. Ennek megteremtik a feltételeit. Szerinte a kisiskolásoknak ma már nemcsak az írást, olvasást, hanem a tízujjas gépelést is meg kell tanítani.

Nem tilos papírt és ceruzát használni, írni és olvasni mindenkit meg kell tanítani, de az is biztos, hogy már valamikor az alsó tagozatban el kell kezdeni annak a megalapozott oktatását, hogy normálisan tudjanak gépelni.

Deutsch Tamás hiszi, hogy ennek a programnak a megvalósításával egy szerethető, a diákok, a tanárok és a szülők számára is büszkeséget jelentő oktatási rendszer jön létre.

A büszkeség forrása az lesz, hogy egy jó, hatékony, színes, vonzó oktatási rendszer részese lehet valaki. A digitális magyar oktatási rendszer ilyen lesz néhány éven belül.

Magyarországnak olyan országnak kell lennie, amelynek oktatási rendszere senkit sem hagy az út szélén – fogalmazott Deutsch Tamás, aki hosszan sorolta, mi minden kell ahhoz, hogy egy kis
borsodi falu alsó tagozatos osztályaiban ugyanolyan feltételek legyenek, mint Budapest legjobb anyagi helyzettel bíró kerületeinek iskoláiban, hiszen a digitális oktatásnak is az a feladata, hogy csökkentse az ország különböző részén felnőtt gyerekek közötti esélykülönbségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik