Közélet

Ha a csalás olimpiai szám, Farkas Flórián nagyobb sztár, mint Phelps

A Jobbik szerint el kellene engedni a miniszterelnöki biztos kezét.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője – a Gyorskocsi utcai fogda előtt – azt mondta: normális esetben ott kellene lennie Farkas Flóriánnak. (A Jobbik aktivistái erre vonatkozó szórólapokat helyeztek el a környéken.) Mint mondta, ha a csalás, a szélhámosság és a felelősség alóli menekülés olimpiai szám lenne, akkor Michael Phelps a több mint 20 aranyérmével “csak jelenthetne” Farkas Flóriánnak, a “Fidesz-válogatott” pedig minden nemzetet felülmúlna.

Mirkóczki Ádám felháborítónak minősítette, hogy Farkas Flórián “vélhetően a rendre szállított olcsó cigányszavazatok miatt” továbbra is bizalmat élvez és az OLAF nyomozás elől is menekül. Amíg a kormány ehhez asszisztál, addig “Farkas Flórián egymaga a cigányság integrációjának legnagyobb gátja” – tette hozzá.

A Jobbik szóvivője szerint Mengyi Roland fideszes parlamenti képviselő is lelepleződött, a kormánypártnak csak külsőség a polgári értékrend. Mirkóczki Ádám úgy értékelte, hogy az embereknek elegük van a botrányokból és 2018-ban véleményt mondhatnak majd, de ellenzékből pártjának nincs érdemi beleszólása “a hatóságok, az igazságszolgáltatás hatékonyságába”.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik