Közélet

Vádat emeltek a rendőrökre támadó ongai család ellen

A brutális lincselésben három rendőr sérült meg könnyebben. A támadók közül hárman végrehajtandó, egy személy pedig felfüggesztett börtönt kaphat.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei még áprilisban vonultak ki Ongára, ahol egy verekedő családdal szemben akartak intézkedni. Apa és fia, illetve az apa élettársa és testvére egy piálással végződő népi összejövetel során támadtak rokonaikra, akiket láncos botokkal akartak megverni.

A helyszínre kiérkező járőröket lincselős hangulat fogadta, többen is megöléssel és megveréssel fenyegették őket. A vádlottak azonban még ennél is tovább mentek és rátámadtak a rendőrökre, egy rendőrnőnek a haját tépték és a nyakát fojtogatták.

A rendőrség végül egy harminc fős erősítéssel tudta csak lecsillapítani a lázongókat, a megtámadott egyenruhások közül hárman sérültek meg könnyebben. Az ügyészség a négy vádlott ellen csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat, egyiküknek ezen felül könnyű testi sértés miatt is kell felelnie.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, míg egy vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik