Közélet

Idén is rekordot dönthet a Sziget

tn-sz01 (Array)
tn-sz01 (Array)
Gerendai Károly, a Sziget fesztivál főszervezője a tavalyi 441 ezres látogatórekord megdöntését várja a szerdán kezdődő idei rendezvényen a Népszava keddi számában megjelent interjú szerint.

Elmondta, hogy évről évre fejlesztik a programok és szolgáltatások színvonalát és “garanciát vállalnak a minőségre”. A nagy koncertek és rétegzenei programok mellett felértékelődnek a társművészetek és továbbra is kulcsfogalom a szabadság, Európa, a nyitottság, a tolerancia és a sokszínűség.

Hangsúlyozza, hogy tavaly 441 ezer látogatója volt a Sziget fesztiválnak, ami európai viszonylatban is nagyon jelentős. Ebben a helyzetben csúcsra járatták a Szigetet, közelítik a fesztivál fizikai befogadóképességének határát, így ma már nem elsődleges cél a látogatók számának jelentős növelése. Ezzel együtt idén is rekordra számít, mert nagyon
biztatóak voltak az előzetes jegyeladási adatok.

Közel félmillió szigetelő

Ha a technikai és biztonsági személyzetet, a vendéglátókat és különböző más szolgáltatókat nem számítjuk, akkor a napi 80 ezer látogatót nevezhetünk teljes teltháznak – mondta. Becslése szerint az idén 450-460 ezren látogatnak ki a Szigetre – tette hozzá.

A továbbiakban szólt arról, hogy öt és fél milliárd forint az idei költségvetésük és elérhetőnek tartja a nyereséges működést. Annál is inkább, mert az elmúlt években elnyerték a látogatók bizalmát és ma már a fesztivál sokkal kevésbé sztárfüggő, mint élményfüggő. Ezzel együtt első kategóriás sztárok is szerepelnek a programban, mint például Rihanna – tette hozzá Gerendai Károly.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik