Közélet

Eörsi Mátyás maga sem érti, miért állt be mögé a kormány

Eorsi-Matyas(960x640).jpg (eörsi mátyás, )
Eorsi-Matyas(960x640).jpg (eörsi mátyás, )

Ahogyan korábban megírtuk, a korábbi SZDSZ-es, jelenleg a DK-ban tevékenykedő politikust, Eörsi Mátyást jelölik a Demokráciák Közösségének főtitkára posztjára. A Népszabadság megkérdezte az érintettet, hogy miért nyerhette el Szijjártó Péter és a Fidesz-KDNP-kormány támogatását. Gyurcsány Ferenc párttársa a lapnak azt mondta: a Fideszen belül külpolitikusként mindig kedvezőbb volt a megítélése, mint azt a közvélemény érzékelhette, de maga sem érti a jelenséget. Azt azonban leszögezte, hogy nézetei a jelölése, illetve esetleges megválasztása esetén sem változnak semmit.

Szavai szerint Gyurcsány Ferenc, a DK alapító elnöke sem kifogásolta jelölését a fontos nemzetközi pozícióra. Meglátása szerint a Fidesz-kabinet

reputációja nem túl jó, és aligha hihetik, hogy az én jelölésem ezen bármit változtatna. Azonban ha ezt a nemzetközi közösségbe való integrálódás első lépésének tekintik – ami persze rám nézve igen hízelgő lenne –, azt csak üdvözölni lehet, de azt tudni kell, hogy ez önmagában nem elegendő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik