Közélet

Nemez szagolta ki a hajdúhadházi betörőket

A tetten ért fiatalok annyira beparáztak a hazaérkező tulajtól, hogy egy öngyújtó kivételével mindent eldobtak és kereket oldottak.

A két férfi július 19-én hajnalban mászott be az egyik hajdúhadházi ház udvarára, majd a bejárati ajtó ablaküvegét betörve egyikük bement a házba. A 18 éves fiú bentről adogatta ki a cuccokat – egyebek közt laptopot, házimozi rendszert, hangfalakat, telefonokat – kint várakozó társának. Az ellopott tárgyakat lepedőbe csomagolták és elindultak haza.

A menekülő fiatalokat azonban rajtakapta a hazaérkező tulajdonos, a fiúk ezért egy értékes öngyújtó kivételével mindent eldobtak a közeli mezőn. A tulajdonos ezután tett bejelentést a rendőrségre arról, a helyszínre érkező járőrök pedig nyomkövető kutyával kezdték meg a nyomozást. A Nemez névre hallgató eb nem sokkal később már akcióba is lépett, az egyenruhásokat egészen a betörők házáig vezette.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Az egyenruhások mindkét férfit letartóztatták, egyikük ágyneműtartójában pedig megtalálták a hiányzó öngyújtót. A fiatalok beismerő vallomást tettek, ellenük lopás miatt indult eljárás.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik