Közélet

Nizzai terrortámadás: nem emelkedett Magyarország veszélyeztetettsége

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 07. 15. 14:57

A Belügyminisztérium közleménye szerint Magyarország veszélyeztetettsége nem emelkedett a nizzai terrortámadást követően, Orbán Viktor kezdeményezésére azonban számos biztonságnövelő intézkedés történik.

A Terrorellenes Koordinációs Bizottság a belügyminiszter útján tájékoztatást adott a miniszterelnöknek Magyarország veszélyeztetettségének alakulásáról, aki egyetértett a március 29. óta hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfokozat változatlanul hagyásával. Egyidejűleg a miniszterelnök utasította a belügyminisztert a magyarországi francia érdekeltségek és a hazai jelentős tömegeket vonzó rendezvények fokozott védelmére, amellyel kapcsolatban a rendőri intézkedések megtörténtek.

„Tekintettel az újabb franciaországi terrorcselekmény elkövetési körülményeire, ezeknek a rendezvényeknek a biztosítását kiterjesztett formában, azaz nem csak azok közvetlen helyszínén, a megnövelt rendőri létszám mellett technikai, műszaki eszközökkel, fokozott tűzszerész ügyelet biztosításával fogja végrehajtani a rendőrség. A tömegrendezvények megközelítési útvonalán a rendőrség fokozott járőrtevékenységet fog ellátni, egyes járművek mozgását a rendőrség korlátozhatja”, írták.

A Terrorelhárítási Központ folyamatosan kapcsolatban áll a francia társszolgálatokkal, a kialakult helyzet elemzése, értékelése érdekében a Terrorellenes Koordinációs Bizottság teljes ülést tart.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

NEW YORK, NY - DECEMBER 09: People carry signs addressing the issue of sexual harassment at a #MeToo rally outside of Trump International Hotel on December 9, 2017 in New York City.   Stephanie Keith/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.