Közélet

Megint lecsaptak a telefonos csalók, vigyázzon velük!

A csalók kamu nyereményjátékra hivatkozva kérnek pénzt és sajnos egyre hihetőbb az alakításuk.

A napokban többen is bejelentést tettek a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságra, akiket a mobil egyenleg feltöltésével kapcsolatos módszerrel csaptak be. Egy ismeretlen férfi hívta fel őket, aki egy telefontársaság munkatársaként mutatkozott be, és azt állította, hogy nyereményjátékukon 75 ezer forint készpénzt nyertek.

Persze a nyeremény átvételének feltétele is van: bankautomatán keresztül kell az általa megadott telefonszámra pénzt feltölteni, amelyet aztán visszautalnak. Az egyik sértett végül 180 ezer forintot töltött fel a megadott számra. Az ismeretlen elkövető még a hivatalos látszatra is ügyelt: kérte, hogy a bankkártya PIN-kódját ne mondja el a férfi még neki sem, illetve végig vonalban maradt.  Az utalások után azzal búcsúzott áldozatától, hogy 20-25 perc múlva érkezni fog számlájára a nyeremény, illetve az addig feltöltött összeg. Az utalás persze nem érkezett meg és a megadott telefonszámon sem válaszolt senki.

A rendőrség hangsúlyozza: egyik mobiltársaság sem indított hasonló nyereményjátékokat, ezért ha hasonló hívást kapnak, azonnal jelezzék a dolgot a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik