Közélet

Illegálisan bontották a lopott kocsikat Biatorbágyon

A háromtagú banda eddig 54 millió forintos kárt okozott.

A nyomozók június 25-én délután jelentek meg egy biatorbágyi háznál, ahol a gyanú szerint az ott lakó férfi illegális autóbontót működtet. A helyszínen a rendőrök nagy mennyiségű autóalkatrészt találtak, ezekről kiderült, hogy körözött járművekhez tartoznak.

A kocsikat korábban Budapestről, Pest megyéből, illetve Ausztriából lopták el. A rendőrök letartóztatták az ott lakó 30 éves férfit, akit orgazdaság gyanúja miatt hallgattak ki. A nyomozók június 27-én újra lecsaptak, ekkor budapesti otthonában fogtak el egy második férfit, harmadik társát pedig Alsónémediben találták meg a TEK-esek.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A gyanú szerint a két férfi vitte Biatorbágyra a lopott autókat, hogy azokat alkatrészeikre bontva továbbadják. Őket orgazdaság, valamint egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt vették őrizetbe, azóta mindketten előzetesben vannak.

A zsaruk a lefoglalt alkatrészek alapján eddig 18 autót azonosítottak, de még hátravan több teherautónyi bontott alkatrész azonosítása. A férfiak legalább 54 millió forintos kárt okoztak.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik