Közélet

Utolsó figyelmeztetés felvételizőknek

potfelveteli-(2)(1)(430x286).jpg (pótfelvételi, )
potfelveteli-(2)(1)(430x286).jpg (pótfelvételi, )

Legkésőbb július 12-ig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek, hogy benyújtsák még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét. Keddig minden olyan dokumentumot be kell nyújtaniuk a felvételizőknek, amelyeket eddig még nem adtak be, de szükséges lehet a felvételi eljárásban – mondta az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese az InfoRádiónak. 

Stéger Csilla szerint a hivatal csak a kötelező dokumentumokra végez hiánypótlást, minden más iratot a jelentkezőnek kell feltöltenie a felvi.hu-ra.

Gyakorlatilag bármilyen dokumentum, lehet az a mesterképzéses jelentkezés esetén az alapképzésben szerzett oklevél – aki az idei évben szerezte az oklevelét – lehet ez érettségi bizonyítvány vagy érettségi tanúsítvány – attól függően, hogy valaki korábban vagy idén szerzett érettségit – lehet OKJ-s bizonyítvány, lehet sporteredmény – amit akár a közelmúltban ért el valaki – lehet a hátrányos helyzetre vonatkozó igazolás vagy fogyatékosságról szóló dokumentum.

A szakember szerint a több mint egymillió beérkező dokumentum feldolgozása folyamatos, a pontszámokat mindenki a saját oldalán láthatja a felvi.hu-n.

Mindenkinek jelezzük, hogy a dokumentumok feldolgozottságának megfelelőek-e a pontok. Tehát hiába került már benyújtásra egy dokumentum, ha még nem jutottunk el odáig, hogy azt feldolgozzuk, akkor arra természetesen a jelentkező nem tudott pontot kapni. Az Oktatási Hivatal természetesen azon dolgozik, hogy az összes dokumentum a vonalhúzásig feldolgozásra kerüljön.

A ponthatárok megállapítása az alap- és a mesterképzésben is július 26-án lesz.

Az Oktatási Hivatal korábban tudatta, hogy a pontszámításhoz szükséges (a jelentkezéskor még nem csatolt) dokumentumok a www.felvi.hu honlapon elérhető E-felvételi Dokumentumok menüpontban tölthetőek fel.

Ha a feltöltés sikeres, a fájl megjelenik a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban. Elég mindent egy példányban beszkennelni, feltölteni, de arra figyelni kell, hogy a dokumentum jól olvasható legyen, tartalmazza a jelentkező személyes adatait. A képzések sorrendjén az E-felvételi felületén, a Sorrendmódosítás menüpontban lehet változtatni. Ha valakinek a személyes adata a jelentkezési határidő után változott meg (költözés miatt a lakcím vagy házasság miatt a név), ezek is módosíthatók a rendszerben, a “személyes adatok” menüpontban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik