Közélet

Fodor: Gyurcsány nem szereti Orbánt, de az ő álmait váltja valóra

Fodor-Gabor(1)(430x286)(1).jpg (fodor gábor, )
Fodor-Gabor(1)(430x286)(1).jpg (fodor gábor, )
Szerinte a kvótareferendum bojkottja a legrosszabb magatartás.

A Liberálisok elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, őt nem hívta fel Kósa Lajos, hogy kampányoljunk a kvótanépszavazás előtt, a Fidesz sem ígért nekik pénzt. Lehet, hogy ez egy frakcióvezetői tanácskozáson elhangzott, de nekik nincs frakciójuk, ilyen információ nem jutott el hozzájuk.

Fodor Gábor számított arra, hogy lesznek sokan, akiknek nem tetszik, hogy az igen mellett fognak kampányolni, de a Liberálisokat nem lehet besározni. Pártja bátran cselekszik, fotelből nem lehet forradalmat csinálni, nem lehet passzivitásra biztatni az embereket.

Rossz kérdésre is van jó válasz, ebben az esetben az igen a jó válasz, hitet és reményt kell adni az embereknek, akik otthon maradnak, az Orbán rezsimre bízzák a döntést.

Az igen egy igen az Európai Unióra, és egy erős jelzés a kormánynak, amellyel az ellenzéknek nem a konfliktusokat kerülve kell szembeszállnia. Az ellenzéknek érdemi dolgokról kell beszélnie, csak taktikázás a passzivitás. A kvótára igent kell mondani, ahogy az EU-ra is, ami nemcsak a liberális embereknek, hanem a jobboldaliaknak is fontos.

Fodor Gábor szerint a lehető legrosszabb magatartás a bojkott, Gyurcsány Ferenc sem szereti Orbán Viktort, de a passzivitással Orbán Viktor álmait váltja valóra.

A Liberálisok elnöke szerint teljesen mindegy, érvényes lesz-e a népszavazás vagy sem, ebből nem következik semmi. A választójogi törvényt is lehet kritizálni, de választani is kell, ha ugyanis csak az emberek 40 százaléka megy el, akkor is ünnepelni fog a Fidesz. A kvótareferendumnál is az a lényeg, hogy minél többen szavazzanak igennel, mert az arány számít.

Fodor Gábor szerint a népszavazásnak az lehet a következménye, hogy az ország előbb-utóbb kint találja magát az unióból. Azzal kapcsolatban, hogy rossz viszonyban van-e Gyurcsány Ferenccel, a politikus azt mondta: ő is tegnap tudta meg, hogy rosszban vannak, a DK elnöke azért neheztelhet rá, mert anno nem ült be a Demokratikus Koalícióba.

Közben a PM társelnöke még Fodor Gábornál is aktívabb módon üzenne a Orbán Viktor “szkinhed kormányának” október 2-án. Karácsony Gergely tüntetést szervez a Kossuth térre.   

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik