Belföld

Gyurcsány szerint Kósa pénzt ígért az ellenzéki “kvótaigenért”

Ezt telefonon mondta neki az MSZP volt elnöke, de a DK-t is megkeresték.

A Demokratikus Koalíció elnöke úgy látja, a Fidesz érzi, bajban lesz a kvótareferendummal, ezért kezdett tapogatózni az ellenzéki pártoknál, hogy nem akarnak-e beállni “az igen” támogatásába. Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, pártját is megkeresték, sőt Tóbiás József telefonon azt mondta neki, Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető költségvetési pénzt ígért azoknak az ellenzéki pártoknak, amelyek hajlandóak az „igen” mellett kampányolni.

A DK elnöke szerint ehhez jogi alapot is teremtettek volna. Gyurcsány nem tudja, a Liberálisokat felhívta-e Kósa, mert nincs beszélő viszonyban Fodor Gáborral. Szerinte Orbán ellenzéke nem szolgálhatja a miniszterelnök akaratát, de a Liberálisok ezt teszik azzal, hogy az igen mellett kampányolnak.

Szerinte győzni csak úgy lehet, ha az ellenzéki pártok érvénytelenné teszik a népszavazást. Az már ugyanis csak lárifári, ha egy érvénytelen népszavazás után azt mondja a kormányfő, többen voltak azok, akik elutasították a kvótarendszert. Egy érvénytelen népszavazás viszont bukás lenne Orbán Viktornak.

Gyurcsány logikája szerint a Fidesz az emberek távolmaradásától jobban tart, mint attól, hogy sokan szavaznának igennel erre a kérdésre.

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik