Közélet

Milliós értékben lopták a ruhát a ravasz tolvajok

A nyolctagú banda országszerte járta az egyik ruházati lánc üzleteit, ahonnan táskákban vitték ki a lopott ruhákat.

A budapesti vádlottak 2014. augusztus és 2015. szeptember között országszerte – Budapesten, Vecsésen, Budaörsön, Dunakeszin, Nyíregyházán és Siófokon – járták a boltokat, ahonnan összesen tízszer loptak ruhákat.

A tolvajok egy mágnes segítségével távolították el a lopásgátlókat, a ruhákat pedig egy alumíniummal kibélelt táskába pakolták, így még az áruvédelmi kapuk sem jeleztek semmit. A banda alkalmanként 93 ezer és 375 ezer forint közötti értékben lopott, összesen pedig csaknem kétmillió forint értékű ruhát vitt el.

A banda végül tavaly augusztus végén bukott le, amikor négy tagja és egyikük gyereke nem nyitotta ki a táskáját többszöri felszólítás után sem. Helyette inkább nekiestek az üzletvezetőnek, akit meglöktek, majd fojtogatni kezdtek.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség nyolc ember ellen emelt vádat. Hárman már előzetesben vannak, két elkövető pedig valószínűleg börtönt kap. Két vádlott megúszhatja felfüggesztett szabadságvesztéssel, egy fiatalkorú vádlott pedig próbára bocsátással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik