Közélet

Magyar Nemzet: hangfelvételeket foglaltak le Spédernél

A múlt héten Spéder Zoltán FHB-elnök érdekeltségeiben tartott házkutatások során a rendőrség olyan hangfelvételeket is lefoglalt, amelyek a bankvezér vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetésekről készültek – írja saját „megbízható forrásból származó” információira hivatkozva a Magyar Nemzet online kiadása. A lap a felvételekkel kapcsolatban tájékoztatást kért a rendőrségtől de egyelőre nem kapott választ.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai június 8-án tartottak  házkutatást az FHB-bankcsoportnál és Spéder egyes érdekeltségeinél, miután a rendőrség korábban csalás és más bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A Figyelő című hetilap szerint a rendőrség a Spéder érdekeltségébe tartozó Magyar Posta Zrt.-nél, az FHB-nál, de még az üzletember lakásán is megjelent, utóbbi helyen nyolc nyomozó nyolc órán keresztül kutatott.

Egyelőre nem világos, hogy az említett beszélgetéseket tartalmazó adathordozókat melyik helyszínen foglalták le.

Ezt megelőzően az FHB Jelzálogbankot több mint százmillió forintos bírsággal sújtotta az MNB, a tőzsdén felfüggesztették a bank papírjaival való kereskedést, a parlament pedig váratlanul törvényt hozott a takarékszövetkezeti szektor – amelynek integrációját Spéder felügyelte – fokozotabb ellenőrzéséről. Emellett Spédert a kormányközeli médiumok is támadni kezdték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik