Közélet

Adminisztratív hiba miatt zárják be a kunbaracsi iskolát

Megvan a minimálisan szükséges nyolc alsós gyermek, csak egyikük máshová van bejelentve.

Adminisztratív hiba miatt zárná be a kunbaracsi iskolát a Klik – vélik a helyiek. A törvény szerint, ahol legalább nyolc alsó tagozatos gyermek lakik, és a szülei igénylik, ott az állami intézményfenntartónak helyben gondoskodnia kell a taníttatásukról.

Kunbaracson meg is lenne a nyolc gyermek, a szülők nyilatkozatot is tettek, hogy helyben járatnák őket iskolába, csakhogy az egyik gyermeknek – bár évek óta a faluban él – más településen van a bejelentett lakcíme. Édesanyja, Lukács Istvánné a Baon.hu-nak azt mondta: a kecskeméti tankerületnél hibáztak, amikor emiatt nem vették figyelembe a nyilatkozatukat, és bocsánatot is kértek a tévedésért, de addigra már továbbították Budapestre a tanulói létszámot.

Az iskolában egyébként a négy alsó tagozatos osztály összevonva tanul, de a szülők szerint nincs gond az oktatás szakmai színvonalával. Egyikük elmondta: tanulási nehézségekkel küzdő, figyelemzavaros gyermeke eljutott oda, hogy a fontosabb tárgyakból ötös tanuló.

A település alpolgármestere, Vörös László azt mondta: sok szülő a közfoglalkoztatásból él, ők napközben nem hagyhatják ott a munkájukat, hogy a szomszédos településről hazaérkező alsós gyereküket a busztól elkísérjék. Az egyik önkormányzati képviselő szerint a lakók úgy vélik, az iskola megszüntetése az első lépés Kunbaracs megszüntetéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik