Közélet

Kövér szeretné, ha még inkább összezárnának a bezárkozó magyarok

Kövér László szerint csak a magyarokra tartozik, kivel szeretnének egy országban élni. Az Országgyűlés fideszes elnöke Nagykanizsán kampányolt a betelepítési kvóta elleni őszi népszavazás mellett.

A házelnök a Fidesz és a Kisgazda Polgári Egyesület zártkörű fóruma előtt beszélt újságíróknak arról, hogy ha nem lesz ott mindenki ősszel az urnáknál, mert azt gondolja, hogy ez nélküle is működni fog,

akkor bizony lehet, hogy nem leszünk sikeresek.

Márpedig – tette hozzá – nagyon fontos lenne, hogy

világos, egyértelmű, határozott népszavazási eredménnyel üzenjünk Brüsszelnek, hogy csak a magyarokra tartozik az, hogy kivel szeretnének egy országban élni.

A saját kultúránk, civilizációnk nem eladó, “senki más hobbijáért vagy mentőötletéért” nem vagyunk hajlandók feláldozni azt, amiért több száz éven keresztül küzdöttünk – jelentette ki Kövér László. Úgy vélekedett, ha az EU demokratikus intézménynek tekinti magát, akkor tiszteletben kell tartania a népszavazás eredményét. Hozzáfűzte, hogy az uniós politika folyamatosan változik, mert a magyar kormány először egyedül, azután a visegrádi négyek együttműködési rendszerében következetesen hangoztatta, hogy elsősorban a schengeni határokat kell megvédeni.

Kívül kell a menekültválságot kezelni, nem Európa területén belül,

szét kell választani a gazdasági menekülteket a valódi üldözöttektől. Meg kell próbálni támogatni az országokat, amelyek tranzitországként Európa határainál felfogják a menekülthullámot, amelyek olyan térségekből indulnak, “amelyek destabilizálásában némely nyugati állam aktívan kivette a részét”.  Az EU közvéleménye miatt az európai kormányok álláspontja is jelentősen módosult – talán legszembeötlőbben Ausztriáé -, aminek maga után kell vonnia az EU intézményei álláspontjának megváltozását is – fogalmazott a Parlament elnöke.

A magyarok a leginkább magukba fordulók

A Pew Research Center amerikai közvélemény-kutató intézet a minap nemcsak azt mérte, mitől tartanak leginkább az európaiak, hanem azt is, hogy a tíz vizsgált európai állam polgárai közül, kik a leginkább magukba fordulók. Erről Jacob Pouschter vezető munkatárs az Alapblog.hu-nak azt mondta, egyre általánosabb tendencia az önzés, a a befelé fordulás, de a magyarok 77 százaléka nagyon kiugró.

A vizsgált 10 európai állam polgárainak nagyjából 56 százaléka, az Egyesült Államokban élőknek 57 százaléka – szinte egyforma az arány – lényegében azt mondja:„mindenki foglalkozzon leginkább saját magával, mintsem mások bajaival, mindenki oldja meg problémáit maga, mégpedig úgy, ahogy tudja”.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik