Közélet

Elterelték az idős néni figyelmét, több százezer forinttal távoztak a tolvajok

A banda azzal az ürüggyel csöngetett a néninél, hogy nyílászárót vennének. Az asszony sajnos beengedte őket.

A 79 éves nénihez azzal az ürüggyel csöngetett be a három férfi március 31-én, hogy nyílászárót vásárolnának, majd kijelentették: az udvaron lévő régi ajtót elviszik 10 ezer forintért. A tolvajok egy húszassal fizettek, ezért az asszony kénytelen volt bemenni a házba a visszajáróért. A férfiak ekkor figyelték ki a pénz helyét, majd a néni figyelmét elterelve meglovasították a házban talált több százezer forintot.

Az egyik tettest, egy 38 éves férfit kazincbarcikai otthonában fogták el május 10-én, két nappal később már előzetesbe került. Két sajóbábonyi társát június 13-án kapták el, az egyik férfi ágyneműtartóba bújva próbálta megúszni a letartóztatást. Az egyik férfi ugyancsak előzetesbe került, társa lakhelyelhagyási tilalmat kapott.

Az egyre szaporodó hasonló esetek miatt a rendőrség azt kéri mindenkitől, hogy:

  • Mindig egészséges bizalmatlansággal és óvatossággal fogadják a váratlanul érkező idegent!
  • Ne engedjenek be ismeretleneket az udvarra, házukba, lakásukba, bármilyen ügyre hivatkoznak, bármilyen jó üzletet kínálnak, vagy éppen segítséget kérnek!
  • Otthon ne tartsanak nagy mennyiségű készpénzt, jelentős értéket! A otthonuk ajtaját, kapuját tartsák zárva!
  • Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát, hívják a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikét és mondják el a rendőröknek, mit tapasztaltak!

(Police)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik