Közélet

Szétégette ismerőse arcát egy drogos ámokfutó

A részeg és begyógyszerezett férfi képtelen volt megemészteni, hogy a haverja nem tud neki kábítószert adni.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy somogysárdi fiatal férfival szemben, aki az éjszakai órákban támadt rá egyik falubeli ismerősére.

A Somogy Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott tavaly december 22-én késő este részegen és begyógyszerezve átment az egyik ismerőséhez azért, tőle kábítószert kérjen tőle. A vádlott kezdetben fenyegetéssel akarta megszerezni a kokót, majd amikor az nem tett eleget a követelésének – mivel kábítószert nem tartott otthon – ököllel többször megütötte, később egy 12 cm pengehosszúságú késsel próbálta megszúrni, végül pedig egy felmelegített villával megégette az arcát. A sértett – kisebb sérülések mellett – 8 napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett.

A vádlott csak akkor állt le, amikor hajnal négy körül már annyira kidöntötték a gyógyszerek és az ital, hogy elaludt.

A többszörös és különös visszaesőnek minősülő vádlott korábban előzetes letartóztatásban volt, jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését tölti, ellene további büntetőeljárás van folyamatban. Az ügyészség a vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik