Közélet

Nem is gondolná, de egy pillanat alatt feltörhetik az autóját

Egy budapesti házaspár gépkocsik központi zárjának blokkolásával tört fel parkoló autókat. Tetten érték és elfogták őket a zsaruk.

Az egyik Budapest, III. kerületi bevásárlóközpont parkolójában március 7-én dél körül feltörtek egy X4-es BMW-t, és ruhákat vittek el belőle. A Zsaru Magazinnak nyilatkozó főtörzsőrmester elmondása szerint a pláza biztonsági kameráinak felvételein jól látszott, hogy a sértett kocsija után egy német rendszámú BMW 7-es is bekanyarodik a parkolóba. Arra is felfigyeltek, hogy a sofőrt követi a bevásárlóközpontba a BMW 7-esben ülő nő, és közben folyamatosan telefonál. Az ő feladata az volt, hogy szemmel tartsa az autó tulajdonosát, nehogy meglepje társát, miközben az átkutatja a kocsit.

A kerületi zsaruk egy május 25-ei portyaszolgálat során észrevették a házaspárt, és követni kezdték a kocsijukat. Több III., VIII., X. és XII. kerületi bevásárlóközpont és áruház parkolójában is megálltak, és úgy tettek, mintha helyet keresnének, de igazából olyan autósokat fürkésztek, akik épp megállnak, és bemennek vásárolni. Három gépkocsi központi zárszerkezetét is blokkolták, a tulajdonos a lezárás után nem ellenőrizte, hogy valóban zárva vannak-e az ajtók. Ezt követően a nő bement a sofőr után, a férfi pedig átkutatta a kocsit, szerencsére a sértettek nem hagytak értéket a járművekben, így a páros nem vitt el semmit.

A rendőrök ezt követően egy  X. kerületi áruháznál is látták, amint egy napszemüveget ellop a férfi. A gyanúsítottakat végül egy III. kerületi áruház parkolójában fogták el, ahol megkísérelték további gépkocsik feltörését. Épp egy 320-as BMW-vel próbálkozott a férfi. A nő a kiszemelt autóst követte az üzletközpontban, amikor a járőrök elfogták.

A nyomozók a házaspár autójából jeladó- és GSM-blokkolót foglaltak le, valamint előkerült a korábban ellopott napszemüveg. R. Róbertet (42) és R.-V. Anikót (30) egyrendbeli lopás bűntettével, egyrendbeli lopás vétségével és ennek háromrendbeli kísérletével gyanúsítják, szabadlábon védekeznek.

Zsaru Magazin

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik