Közélet

Féltékenységből gyújtotta fel szerelme házát a nagyszalontai férfi

A férfi ellen emberölés és garázdaság miatt emeltek vádat.

A 30 éves férfi  2012. óta minden nyáron Medgyesegyházán vállalt idénymunkát egy dinnyetermesztéssel foglalkozó vállalkozónál. Ottléte alatt beleszeretett munkaadója lányába, ő azonban visszautasította a férfit. Amikor aztán a lány összejött egy másik férfival, akivel össze is költözött, a román férfi annyira kiborult, hogy zaklatni kezdte “szerelmét”. Többször is megfenyegette őket, hogy rájuk gyújtja a házat.

A férfinál tavaly augusztusban szakadt el teljesen a cérna: vett egy öngyújtót és felgyújtotta a lány nagyszüleinek medgyesegyházi tanyáját. Az épület konyhájában ott volt a nagymama, aki saját erejéből nem tudott kimenekülni, őt végül a tűzoltók vitték ki. Másnap reggel a férfi a lány szüleit is megfenyegette, az ő házukhoz azonban már nem jutott el, a rendőrök ugyanis elkapták.

A Békés Megyei Főügyészség az ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló férfit aljas indokból, a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és garázdaság vétségével vádolja. Az eljárás a Gyulai Törvényszék előtt folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik