Közélet

A kormányszóvivő is megszólalt az FHB-nál indult nyomozásról

Szerinte a nyomozóhatóság dolga, hogy pártatlanul és elfogulatlanul járjon el. Ugyanakkor úgy tűnik, kormányzati hadjárat indult az FHB-vezér Spéder Zoltán ellen.

Ahogy azt korábban megírtuk, házkutatás volt a Spéder Zoltán érdekeltségébe tartozó FHB-nál, és nyomozók jártak a bankkal szoros kapcsolatban lévő Magyar Postánál is. Spéder Fidesz-közelinek tartott nagyvállalkozó, de az elmúlt napokban keményen rászállt a kormánypárti sajtó, és a jegybank is eljárást indított az FHB-vel szemben.

Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön este az M1-en azt mondta: még az elején jár az FHB-bankcsoportnál indult nyomozás, ezért érdemben nem lehet semmit kijelenteni ezzel kapcsolatban. Szerinte a nyomozóhatóságok dolga, hogy felmérjék a takarékszövetkezeti integrációval kapcsolatos döntéseket.

„Egy folyamatban lévő eljárásról tudok, és pontosan ezeknek a szerveknek, az ügyészségnek, illetve a nyomozóhatóságnak a dolga, hogy pártatlanul és elfogulatlanul tudjon eljárni az ügyben, tehát hogy ha gyanú van, akkor azt mérje föl” – mondta Kovács.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik