Közélet

Poloskagyanús szerkezetet találtak az Eötvös Károly Intézetnél

A készülék adattovábbításra alkalmas – állítja a szervezet.

A jogi elemző és kutató Eötvös Károly Intézet a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy gyanús szerkezetet találtak az irodájukban, amely vezetékeket fogott közre. Azt állítják, a készüléket szakértővel megvizsgáltatták, aki azt mondta: nehezen beszerezhető, adattovábbításra alkalmas készülékről van szó.

Az intézet közölte: nem tudják, honnan származik a szerkezet és hogyan került az irodájukba, de nincs senki előtt titkolnivalójuk, a honlapjukon megtalálhatóak az információk minden tevékenységükről, az elkészült anyagaikról és gazdasági beszámolóikról.

Az intézetet 2003-ban a Soros Alapítvány hozta létre. Legutóbbi eredményük, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága elutasította a magyar állam fellebbezését, és nekik adott igazat abban az ügyben, amit azért kezdeményeztek, mert a TEK bírói engedély nélkül, pusztán miniszteri megbízás alapján is bárki lakását átkutathatja, lehallgathatja, elolvashatja a leveleit, és még értesíteni sem kell erről. Az ezen gyakorlatot megtiltó ítélet minden nemzetbiztonsági megfigyelésre vonatkozik.

Az elmúlt hetekben egyébként Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról, hogy „titkosszolgálati jelentések igazolják Soros György befolyását”, amivel lényegében elismerte, hogy vizsgálódtak, de azt mondta, ennek eredményei nem publikusak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik