Közélet

Ambiciózus tervekkel és erős hátszéllel indul Garancsi gigaberuházása a Kopaszi-gátnál

A Videoton tulajdonosának cége intelligens otthonokat és hipermodern irodákat épít a népszerű közpark mellé. Jelentős állami segítséggel.

Ahogy arról pár hete a 24.hu is beszámolt, Garancsi István milliárdos üzletember, a Videoton tulajdonosa és Orbán Viktor miniszterelnök szurkolótársa katari befektetőkkel közösen sokmilliárdos gigaberuhzásra készül a XI. kerületi Kopaszi-gát környékén.

Kép: BudaPart Projekt
Kép: BudaPart Projekt

A Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. kedden mutatta be az idén induló BudaPart projekt látványterveit: a tervek szerint a Rákóczi-híd tőszomszédságában „intelligens otthonokat” és „az innovatív nemzetközi trendeknek megfelelő” környezetbarát irodaépületeket is felhúznak.

A tervek elkészítésére a dán Adept várostervező iroda szakembereit kérték fel. A közlemény szerint a beruházás területének 65 százaléka közpark vagy vízfelület, de a társaság azt ígéri, hogy a gáton található népszerű közpark „továbbra is a fővárosi lakosság kikapcsolódását szolgálja majd”.

Kép: BudaPart projekt
Kép: BudaPart projekt

A beruházás helyszínéül szolgáló 56 hektáros területet birtokló céget január elején szerezte meg Garancsi Market Asset Management Kft. nevű cége és a River Dunainvest Kft.

A Kopaszi beépítésének terve feltűnően jó csillagzat alatt született. A terület megvásárlásához Garancsiék 52 millió eurós (16,5 milliárd forint) hitelt kaptak az állami tulajdonban lévő Eximbanktól, a kormány pedig nemrég kiemelt beruházássá nyilvánította a projektet, ami jelentősen leegyszerűsíti például az építkezéshez szükséges engedélyek beszerzését.

Kép: BudaPart Projekt
Kép: BudaPart Projekt

És ha mindez nem lenne elég, a Property Market áprilisban jelentette be, hogy a projektbe a katari székhelyű Constellation Hotels Holdings LTD. is beszáll, amelynek portfóliójában több európai és amerikai luxusszálloda és irodaépület is szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik