Közélet

Teljes sorcsere jöhet az MSZP-ben

Négyen jelezték, elvezetnék az MSZP-t, a tét a 2018-as választás is, addig ugyanis nem lesz tisztújítás, csak a mostani, amit nyáron tartanak. Az újrázni vágyó Tóbiás József elnök mellett Molnár Gyula, Szanyi Tibor és Harangozó Tamás jelentkezett.

A szombati Népszabadság arról ír, hogy az elnökség mellett az elnökhelyettesi és a válaszmányi elnöki posztért is éles a verseny, teljes csere jöhet. Kimondott szövetségek még nincsenek, de a Tóbiás József – Gőgös Zoltán – Botka László jelenlegi hármast könnyen válthatja a Molnár Gyula – Tóth Bertalan – Hiller István trió.

Molnárnak a lap szerint egészen addig jókora előnye volt Tóbiással szemben, akinek a vezetésével a párt két év alatt alig szerzett új szavazókat, amíg a volt újbudai polgármester egyik nyilatkozatát egy Gyurcsány Ferenc felé tett nyitásként nem értelmezték.

Ezután Tóbiás visszajött a meccsbe, de a küldöttek zöme még mindig Molnár mögött, köztük a fővárosiak és a baranyaiak is, utóbbiak Tóth Bertalan vezetésével.

A mostani elnökhelyettessel, Gőgös Zoltánnal sem teljesen elégedettek párton belül, őt a fent említett Tóth Bertalan válthatja, aki az MNB-botrány idején újra a figyelem középpontjába került.

Ujhelyi István is lehetne elnökhelyettes, erről lapunk is írt, amikor egy háttérbeszélgetésen sejtelmesen erről szólt, de azt nem mondta el, melyik elnök mögé állt be.

Kiemelt képünk a párt legutóbbi kongresszusáról, fotó: Pál Anna Viktória, 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik