Közélet

Már dönt is az Országgyűlés a vasárnapi boltzár eltörléséről

Az Országgyűlés a kormány javaslatára ma különleges eljárásban előbb megtárgyalja, majd el is fogadhatja a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló javaslatot.

A Ház ülése reggel 9 órakor a Felvidékről kitelepítettek emléknapjára történő emlékezéssel, valamint napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követően kezdődhet vita a vasárnapi pihenőnapról szóló törvény visszavonásáról.

A parlament a vitát követően azonnal szavaz is az előterjesztésről, amelyet a kabinet azzal indokolt, hogy bár a vasárnapi pihenőnap több célját is elérte, megosztó kérdésnek bizonyult az elmúlt egy évben, és hasznosságáról nem sikerült meggyőzniük az embereket.

A határozathozatali időszakban döntés várható még a jogosulatlanul felvett szociális ellátások visszaköveteléséről, a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának újjáépítéséről, továbbá az iskolaszövetkezeti diákmunkában történő szakmai gyakorlatszerzésről.

A szavazások után hat előterjesztést tárgyalnak a képviselők, így például a kormány bürokráciacsökkentési programjának újabb lépéséről, valamint vízgazdálkodási és egészségügyi törvénymódosításokról.

Az Országgyűlés szerdán újabb hat javaslat vitájával folytatja munkáját, amelyek között terítékre kerül a népszavazási törvény módosítása is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik