Közélet

DK: Rogán önkormányzata közpénzből fizette a fideszes pártlapot

Bebizonyosodott, hogy a Rogán Antal vezette V. kerületi Önkormányzat az adófizetők pénzén fizette a Pesti Srácok című internetes portált – írta közleményében a Demokratikus Koalíció. Az ellenzéki párt szerint egy végelszámolás elindításával akarták eltüntetni a bizonyítékokat, de a DK közérdekű adatkérelem címén kiperelte a szükséges dokumentumokat.

A felszámoló cég által megküldött iratok szerint 2014 májusától novemberéig a Rogán vezette önkormányzat cége havi egymillió forintot fizetett többfajta megrendelésre a fideszes párthonlapnak, a Pesti Srácoknak – közölte a DK. Ezért cserébe cikkeket írtak, olykor a politikai ellenfelet lejáratni szándékozó írásokat is – olvasható a párt közleményében.

A DK közlése szerint a Pesti Srácok kiadója folyamatosan küldte a teljesítési igazolásokat, a Rogán-féle fideszes önkormányzati cég pedig kifizetőhelyként viselkedve utalta a közpénzt.

Mivel a DK-nak küldott anyag hiányos, ezért a felszámolót hiánypótlásra kértük fel – közölte a párt. Az azonban bizonyos, hogy tízmilliós tételben rendeltek meg anyagokat, és közpénzen pártlapot működtettek – olvasható a közleményben. A DK hűtlen kezelés gyanúja miatt bejelentést tesz az ügyészségen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik