Közélet
Budapest, 2015. március 16.
Farkas Flórián, a Fidesz képviselõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 16-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Rejtély maradhat, kik rabolták el Farkas Flóriánt

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 04. 01. 12:52

A rendőrség leselejtezte az iratokat.

1995. szeptember 12-én jelentette az MTI, hogy néhány nappal korábban elrabolták, megzsarolták Farkas Flóriánt.

Fegyveres zsarolók csapdába csalták szeptember 8-án az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökét, Farkas Flóriánt. A Szolnokon élő politikustól egy helyi szállodában 4 millió forintot követeltek támadói. A két ismeretlen személy rendőrnek adta ki magát, s így próbált találkozni Farkas Flóriánnal. Az ürügy pedig az volt, hogy a roma politikus által vezetett Lungo Drom Országos Cigányszervezet számára nagy összegű adomány átadását ígérték.

A magukat “közvetítőnek” mondó álrendőrök a Touring Hotel egyik szobájában vártak áldozatukra, ahová álnéven jelentkeztek be. A megadott időpontban érkező Farkas Flóriánt a símaszkot viselő személyek azonnal megbilincselték, majd a fejéhez pisztolyt szegezve többször is lefényképezték. Később elvették 35.000 forintját, továbbá négymillió forintot követeltek tőle. A politikust végül is megfenyegették: amennyiben jelenti a történteket a rendőrségnek, életével fizet. A rendőrség – bízva a zsarolók újbóli jelentkezésében – hírzárlatot rendelt el az ügyben, de az információ kiszivárgott kedden.

A nyomozás eddigi adatai szerint nem ismeretes, hogy politikai szándék is meghúzódott volna az ügy mögött. A rendőrség mindenesetre nagy erőkkel folytatja a nyomozást. Farkas Flórián kéri a magyarországi cigányságot, őrizzék meg nyugalmukat. Ő biztonságban van.

A RomNet most azt írja, azóta többször próbálta megtudni a rendőrségtől, hogyan zárult a nyomozás. Legutóbbi megkeresésére azt a választ kapta, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság „a büntetőeljárás iratait a hatályos jogszabályoknak és előírásoknak megfelelően – a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár jóváhagyása mellett – 2009. évben leselejtezte, így az ügyben tájékoztatást adni nem tud”.

Arról, hogy mi történhetett a szolnoki szállodában, maga az érintett sem beszélt, még szűkebb környezetének sem, a RomNet mostani megkeresésére a miniszterelnöki megbízott nem is reagált. 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.