Közélet

Mától öt napig pancsolhatsz a legjobb magyar és külföldi rövidfilmekben

Kezdődik a Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál a Toldi Moziban. Az idén Oscar- és Európa Filmdíj-győztes filmekkel is készültek a szervezők.

Március 30-án indul a Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál a Toldi Moziban. Az idén különösen erős a felhozatal: a nemzetközi versenyprogramban olyan filmek szerepelnek, mint az idei Oscar-díjas Stutterer (Dadogó), az Európa Filmdíj-győztes Picnic (Piknik) és több olyan alkotás, amelyek a Sundance, a Berlinale vagy a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programjában versenyeztek.

A magyar programba összesen harminc filmet válogattak be. Itthon a Friss Húson mutatják be először Bucsi Réka új, LOVE című animációs filmjét, amelynek világpremierje a Berlinalén volt, és a napokban az egyik legrangosabb amerikai fesztiválon, az SXSW-n is vetítik majd. A korábbi rövidfilmjeivel nagy sikereket arató Kárpáti György Mór Gólyatábor című munkája szintén a Friss Húson mutatkozik be, csakúgy mint Fabricius Gábor új filmje, a Dialogue.

A Friss Hús évről-évre bemutatja a tehetséges fiatal rövidfilmesek munkáit is. Az idén a (Budapest Metropolitan Egyetem, az ELTE, a MOME és az SZFE diákjainak filmjeit is megnézhetitek a Toldiban.

A fesztivál záróünnepségén három fődíjat osztanak ki: a legjobb magyar élő szereplős, a legjobb magyar animációs, és a legjobb nemzetközi élő szereplős/animációs filmnek járó elismerést.

További információ:

dazoo.com
Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik