Közélet

Lehet, hogy ősszel rendőri segítség nélkül is át lehet kelni a zebrán Dunaújvárosban

kozvilagitas(210x140).jpg (Array)
kozvilagitas(210x140).jpg (Array)

A dunaújvárosi közgyűlés március 17-i ülésén Szepesi Attila alpolgármester jelentette be, hogy a balul elsült közvilágítási projekt által érintett 66 gyalogátkelő-hely környékén megtörtént a fénymérés, és őszre elkészülnek a kiegészítő megoldások, amelyek után már talán rendőri kíséret nélkül is át lehet majd menni a zebrán – tudta meg az Index. Ahogy korábban beszámoltunk róla, a több száz milliós közbeszerzés olyan jól sikerült a városban, hogy este csak rendőri kísérettel tudtak átkelni a járókelők a zebrákon. Az említett kiegészítő megoldásokat önkormányzati forrásokból fedezik.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Dunaújváros közvilágításának elbaltázott korszerűsítésében benne volt egy olyan román cég is, ami korábban erős mutyigyanúba került egy hasonló székelyudvarhelyi munka során. A botrány azért robbant ki,  bár 255 millió forintos beruházás keretében korszerűsítették a közvilágítást Dunaújvárosban, az érintett utcákban gyakorlatilag alig lehet látni sötétedés után. A kivitelezést végző Rosettum Kft. vezetője a projekt befejezése óta eltűnt, noha a korábban a szoftverbizniszben utazó K. Szabó Gábornak jó kapcsolatai vannak a nagypolitikával. Erről bővebben itt olvashat.

A Fővárosi Főügyészség által felügyelt, különösen nagy vagyoni hátrányt okozva elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt elrendelt nyomozás új határideje június 14-e.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik