Közélet

„A Budaiban megtörtént, amitől Ti még csak féltek!” – a szülők szerint intő példa a történetük

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 03. 17. 14:38

A Budai Nagy Antal Gimnázium múltjáról, és "elborzasztó jelenéről" írt a szülői szervezet.
Korábban a témában:

A tavalyi igazgatóválasztási botrányáról elhíresült Budai Nagy Antal Gimnázium szülői és tanárai is részt vettek a március 15-i nagyszabású pedagógus demonstráción. Molinóikon feltűnt egy mondat:

A Budaiban megtörtént, amitől Ti még csak féltek!

A Budai Nagy Antal Gimnázium Szülői Szervezete szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében ennek kapcsán visszaidézi az iskolában történteket, az igazgatóváltás kényes részleteit, amire a hatalom pökhendien csak annyit válaszolt, hogy „szakmai döntés született, a megújulás jegyében”. Bár ugyanez a sablonmondat követte a hasonlóan botrányos igazgatóválasztásokat, máshol (például Kecskeméten a Bányaiban) tündérmesébe illő fordulatként a helyi hatalom jobbnak látta, ha enged a szülők akaratának.

Budafokon soha nem látott módon áll ki a hatalom a nem kívánt igazgató mellett.

A szülők most újra sérelmezik, hogy a Budaiban a tanárok kétszer utasították el az iskolai munkatervet, így azt a tankerület fogadta el. A határozatot az igazgató nem mutatta meg a tanároknak, így ők nem tudhatták, hogy a tankerületi döntés ellen bírósághoz fordulhattak volna 30 napon belül.

A munkaterv tankerületi elfogadását a KLIK – cinikusan – épp azért találta rendben, mert a tanárok nem éltek ellene jogorvoslattal.

A szülők hosszan sorolják panaszaikat, szerintük év végén sok tanár és diák hagyhatja el az iskolát, amely máris “sokat veszített korábbi fényéből”, már az idei tanévre is 30 százalékkal kevesebb tanuló jelentkezett, az igazgató által tanév elején „soron kívül” felvett gyerekek csak a bukási statisztikát rontották. Az iskola vezetését két kulcsra zárt ajtó választja el a tanároktól és a külvilágtól.

Nincs párbeszéd, nincs együttműködés, nincs bizalom.

A szülők szeptemberben választmányt hoztak létre, de az igazgató folyamatosan megkérdőjelezi annak legitimitását. A választmány hiába próbálja csaknem egy hónapja elérni egy szülői fórum megtartását, arra időpontot a mai napig nem kapott. A Budai Nagy Antal Gimnázium szülői választmánya teljes szolidaritást vállal a Tanítanék mozgalommal, támogatja a civil és szakszervezeti követeléseket.

Le a centralizált, önkényuralmi oktatási rendszerrel!

Kiszámítható jövőt a tanároknak és a diákoknak!

Tisztességes, új igazgatóválasztást a Budai Nagy Antal Gimnáziumban!

A szülői választmány azt üzeni a tiltakozó tanároknak, diákoknak és szülőknek, hogy legyen intő példa gimnáziumuk története az oktatás minden intézménye számára.

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

U.S. President Donald Trump listens during a discussion at the Generation Next forum in the Eisenhower Executive Office Building in Washington, D.C., U.S., on Thursday, March 22, 2018. Trump today took his boldest step to level the economic playing field with China, ordering sweeping tariffs on Chinese goods in a move that could escalate already tense trade relations between the worlds two biggest economies. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.