Közélet

“Orbán Viktor az egyetlen, aki még nem vesztette el az eszét”

Agyondicsérték a magyar miniszterelnököt Ausztriában. Merkelt és Erdogant valamint otthoni ellenfeleit ugyanakkor keményen megsorozta az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke.

Hogyan magyarázzák meg az állampolgároknak, hogy egy migránskrízisről szóló csúcstalálkozóról úgy jönnek haza, hogy a török állampolgároknak vízummentességet biztosítanak, valamint euró milliárdokkal tömik meg Törökország zsebét?

– tette fel a kérdést Heinz-Christian Strache, az FPÖ elnöke. A szerdán megjelent videoüzenetében a radikális politikus keményen nekiment a török vezetésnek, mely „gumilövedékekkel ünnepli a nőnapot” – emlékeztetett egy vasárnapi, isztambuli demonstráció feloszlatására.

Der von der EU angestrebte Deal mit der Türkei ist ein Offenbarungseid des Versagens der Europäischen Union. Als…

Közzétette: HC Strache – 2016. március 9.

Kiemeli, hogy a nők, a szabad média és a kurd kisebbségek elnyomása felett szemet hunynak (az európai politikusok – a szerk.), ahelyett hogy elítélnék, „amit én viszont megteszek” – teszi hozzá. A politikus odáig megy, hogy kijelenti: Törökország nem része Európának, majd hosszasan sorolja az antidemokratikus jelenségeket, a többi között a kurdok elleni katonai fellépést említve.

Orbán Viktor az egyetlen, aki még nem vesztette el az eszét

A magyar miniszterelnököt, mint követendő példát említi, aki bátorsággal és jellemmel lépett fel a találkozón. Véleménye szerint Ausztriának is vétóznia kellet volna a csúcson (arról, hogy valójában vétóról volt-e szó már kiderült, hogy nem).

Merkel egyedül maradt

Európa ismét felsorakozik az egyedül Merkel által képviselt politika mögé, ezzel kiszolgálva Berlin egyeduralmi elképzeléseit. Azt a pénzt, amit a törököknek adnánk, arra kéne fordítani, hogy maguk védjük meg határaink – hangsúlyozza a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik