Közélet
mtva magyar televízió (Array)

Sose utasított vissza semmit ennyire határozottan az MTVA

24.hu
24.hu

2016. 03. 04. 14:19

Felháborodással fogadták azt a tényt, hogy sokakat felháborított, hogy felháborító módon megvágták Pukli István gimiigazgató felháborító interjúját.
Korábban a témában:

Megírtuk, hogy az eddigi MTVA-s agitprop sormintába illeszkedve interjút készítettek Pukli Istvánnal, a Teleki Blanka Gimnázium tanárlázadás élére állt igazgatójával. Élőben még sikerült az egyik válaszát – ami az őt ért támadásokra való reakció volt – rendesen leadni, de a későbbi Híradóban már alaposan megvágták azt.

Míg Pukli Zuschlag Jánost támadja az élő műsorban, a Híradóba csak az került be, hogy nem indított el semmiféle lavinát, ahogy a riporter állítja a kitálalásáról. Az persze nem derült ki a híradásból, hogy Pukli elmondta, nem érti, miért egy “börtöntöltelék” szavaira kéne adnia.

Sok médium – köztük lapunk is – hamisításról írt, mivel az is történt, de az MTVA is reagált. Az állami médiavízfej “a leghatározottabban visszautasítja az online sajtóban megjelent vádakat”. Azt írják, mindenben a szakmai elvárásoknak megfelelően jártak el. Itt jön a fordulat, ami jól jelzi, hogyan képzelik el az újságírást a Kunigunda utcában:

Teljesen bevett gyakorlat a médiában, hogy egy hírösszefoglaló készítésénél az interjúalany azon mondatai kerülnek felhasználásra, melyek az adott ügy és a kérdések szempontjából relevánsak. Szemben a vádakkal, Pukli István ügyében is csak ennyi történt.

Tehát az nem volt releváns, hogy mi a véleménye arról a személyről, aki elmondta őróla a saját véleményét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.