Közélet

Plagizált az igazgató, a Klik és a minisztérium is tudott róla

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 03. 04. 08:43

Honlapokból merített és más pedagógusok munkáiból vett át részeket balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumban Fényes-Bók Szilvia.

A Népszabadság információi szerint minderről a Klik és Balog Zoltán emberminiszter tárcája is tudott, de a „szerzői jogi aggályokat” nem tartották akadálynak. Az igazgató szerint azért az egyezés, mert „szakmai evidenciákat” fogalmazott meg.

A lapnál összesen öt oldal, idézőjelek nélkül átemelt szöveget fedeztek fel a szellősen megírt, képekkel gazdagon illusztrált, 47 oldalas szakdolgozatban.

Úgy számolnak, a 2015 márciusában beadott mű legalább 11 százaléka plágiumgyanús. Van, ahol csak néhány bekezdést emelt át az igazgató, akad, ahol komplett oldalt.

De kinevezték igazgatónak, holott Hanesz József, a Klik akkori első embere tudott a plágiumról. De nemcsak őt, hanem az EMMI korábbi államtitkárát, Czunyiné Bertalan Juditot, sőt, az emberi erőforrások miniszterét, Balog Zoltánt is informálták a botrányos ügyről.

Ugyanis az iskolát korábban húsz évig irányító, a posztra pedig Fényes-Bókkal egyöütt pályázó Borenszkiné Imre Éva levelet írt erről nekik.

Az új igazgató levélben azt válaszolta a Népszabadságnak, hogy a kifogásolt gondolatok „szakmai evidenciák, amelyeknek sokszor az elsődleges forrását is nehéz megtalálni, ha alaposan kutatna, máshol is ráakadna lábjegyzet nélküli idézésükre.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.