Közélet

Hülyeséget beszéltek a szocialisták Kövér szerint

kover-laszlo(960x640).jpg (Array)
kover-laszlo(960x640).jpg (Array)
A házelnök szerint ő nem befolyásolta a tarjáni választást, amúgy is a szocialisták nyertek, viszont vizsgálni kell a város anyagi helyzetét.

Orbán Viktor gratulált a győztesnek, míg Kövér László a szocialistákat ekézte a salgótarjáni időközi polgármester-választás után. A kormányfőt a parlamentben csípte el a Népszabadság, miután gratulált a győztesnek, megkérdezték tőle, előveszi-e Kubatov Gábor pártigazgatót a gyenge mozgósítás miatt, azt felelte:

A cipőmet szoktam elővenni, mégpedig minden reggel, nem Kubatov Gábort.

A házelnök már bővebben nyilatkozott. Korábban támadták Kövért, amiért azt mondta a nógrádi megyeszékhelyen, hogy olyan vezető kell a városnak, aki képes megtalálni a hangot a kormánnyal, és az MSZP szerint Kövér ezzel belenyúlt a kampányba. Kövér szerint ez nem befolyásolta a szavazást, nem is bánta meg, amit mondott. Hozzátette:

Azt a hülyeséget, amit a szocialisták állítottak velem kapcsolatban, szerintem senki sem hitte el Salgótarjánban, azok sem, akik az MSZP-jelöltre voksoltak.

Az eredményről azt mondta, a baloldali választók motiváltabbak voltak, szerinte “nincs kudarc, az emberek választanak, hol így, hol úgy”. Szerinte hasonló a helyzet Gyurcsány Ferenc “2006-os trükkjéhez”, amikor szintén nem volt elfogadott költségvetés. Felhozta a fideszes panaszt, hogy ők anno nullszaldóval adták át a várost az időközben elhunyt Dóra Ottó polgármesternek, most meg egymilliárd forintos az adóssága.

Erről majd valamikor el kell számolni a salgótarjániaknak.

Szerinte indokolt a számvevőszéki és kormányhivatali vizsgálat is, ami könnyen tűnhet bosszúhadjáratnak is. Kövér szerint nem feltétlen van így, a politikában ugyan interpretálják egymás nyilatkozatait, de ő bízik a józan észben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik