Közélet

Óriási fordulat, az MSZP népszavazási kérdését hitelesíthetik

Erdősi Lászlónét hidegzuhanyként érheti, hogy nem támogathatja az igazságot: ugyanis nem személyesen pecsételte le kezdeményezését.

Kissé homályos, mi a bizonyíték rá, mindenesetre az Index azt írja, a Nemzeti Választási Bizottság mégse Erdősi Lászlóné népszavazási kérdését fogja elfogadni, hanem az MSZP-ét. A helyzet azért furcsa, mert az érkeztető pecséttel először a kopaszok védte Erdősiné érkeztette a népszavazási kezdeményezését. És itt van a kutya elásva: Erdősiné egyik – nem kigyúrt kopasz – segítője vitte gyorsan oda a papírt lepecsételni, azt viszont személyesen kellett volna. A másodikként befutó Nyakó Istvánnak viszont nem volt strómanja, személyesen intézte az ügyet.

Erdősiéket a keddi incidens után – amikor kigyúrt, a Fradi Security Kft.-hez köthető úriemberekkel töltötte meg a Nemzeti Választási Iroda auláját, hogy Nyakó ne férjen a géphez – a fél média kereste Herceghalmon, ahol a nő férje független polgármester. “A közügyek iránt érdeklődő, arról véleménnyel bíró független magánszemélyként” volt jelen, ezt mondta később a nő, de a kopaszokról, akik herceghalmi címzésű papírokat szorongattak, nem mondott semmit. Ha igazak az Index értesülései, ez lesz a kérdés, amit a szocialisták nyújtottak be:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?

Érdekesség, hogy az NVI-t vezető Pálffy Ilona elnök asszony rendhagyó módon Erdősiné és az MSZP kérdéseit is a szervezet elé terjesztette, pedig a tartalmi párhuzamosság miatt csak egyet kéne. A lap szerint Pálffy nem akart politikai csatározást, ezért döntött így. A bizottság amúgy délután dönt, de a döntés megtámadható a Kúrián, aminek 90 napon belül kell jogerős döntést hoznia.

Olvasói sztorik