Közélet

Legalább ötvenezren nincsenek suliban a szervezők szerint

Többen lehetnek annál, mint ahányan előzőleg jelentkeztek a Facebookon.

Legalább ötvenezren hiányoznak az iskolákból hétfőn a „Nem leszek suliban” elnevezésű kezdeményezés egyik szervezője szerint. Puskás Krisztina az Eduline-nak azt mondta: sokkal több diák maradt távol a tanteremtől, mint amennyien előzőleg jelezték a Facebookon. A távolmaradással a hazai közoktatásban uralkodó állapotok ellen tiltakoznak.

Több városban vannak olyan iskolák, amelyek szinte teljesen kiürültek, vagy egész osztályok hiányoznak, illetve szerveztek alternatív programot az iskolai tanítási nap helyett. Volt olyan diák, aki azt írta: otthon tanul, amit az idei érettségi miatt hasznosabbnak érez, mint hogy a dupla délutáni testnevelés miatt négyig bent legyen az iskolában.

A tiltakozó megmozdulás szervezői a Facebookon kértek visszajelzést arról, hogy melyik iskolában hányan hiányoznak. A felmérés nyilván nem reprezentatív, és mindössze önbevalláson alapul, de a Kettős Mérce a beérkezett adatok összesítésével arra jutott, hogy 538 osztályból a diákok csaknem 70 százaléka hiányzik.

A 24.hu összefoglalóját a tiltakozó megmozdulásról itt olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik