Közélet

Hoffmann Rózsa csodaszépet írt, de a kommentelők nem kímélték

Könyörtelenül lecsaptak a volt közoktatási államtitkár magas labdájára a Facebookon. A csekély műveltségű, befolyásolható emberekről írt.

Saját Facebook-oldalán közölte új írományát a nemzet költő-exállamtitkárja, Hoffmann Rózsa szombaton, az Index talált rá a csodára, sőt egyből szabadversbe rendezte azt.

Hoffmann, a közoktatás egykori irányítója azon morfondírozott, hogy vajon tudják-e a szülők, hogy hétfőn nincs tanítási szünet, és hogy elsajátítják-e a gyerekeik a magyar kultúra értékeit, vagy műveletlen, befolyásolható emberekké válnak. Íme teljes írása:

Hétfőn február 29, hiszen szökőévben vagyunk.
Azon gondolkodom, hogy vajon azok a szülők, akik nem engedik majd hétfőn iskolába a gyermeküket, vajon tudják-e, hogy nincs tanítási szünet?
És ha tudják, s mégsem engedik, vajon azt szeretnék-e, hogy a lányuk vagy fiuk majdan magyar kultúránk értékeit (mint az itt látható zalai XII. századi gyönyörű kis kápolna) becsülni tudó ifjakká váljanak, amiért meg kell dolgozniuk, avagy csekély műveltségű, befolyásolható emberekké?

A kommentelők nem teljesen értettek vele egyet, páran persze liberóznak egy öblöset, de a többség Hoffmannt is hibáztatja a lezüllesztett oktatásért. Egyesek szerint pedig épp a Fidesz oktatáspolitikája miatt lesz a gyerekekből “csekély műveltségű, befolyásolható ember”. A legjobb komment mégis ez:

Templom és nem kápolna, és XIII. századi. (és a XVIII. században újjáépítették) – üzeni egy történész ismerősöm.
Én meg kiegészítem: Zala megyei és nem zalai, Zala egy település Somogy megyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik