Közélet

Magányos kockás ing – Virágözönnel állnak ki a Teleki mellett

Kockás ing, virágözön és valami egészen különleges hangulat az országban.
Galéria

Egyre csak gyűlnek a szolidaritás virágai a zuglói Teleki Blanka Gimnáziumnál. A tiltakozás jelképévé vált kockás ing is előkerült a fővárosi intézménynél. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, villámgyorsan a pedagógustüntetés egyik kulcsfigurájává vált Pukli István, az intézmény vezetője. A Klik azért indított vizsgálatot a gimnázium ellen, mert a tanári kar részt vett a Pedagógus Szakszervezet által Miskolcra szervezett demonstráción, így több óra is elmaradt. A Klik levélben szólította fel Pukli Istvánt, hogy számoljon be arról, milyen körülmények között indult el a tanári kar a megmozdulásra.

Fotók: Neményi Márton/24.hu
Fotók: Neményi Márton/24.hu

A közösségi válaszlépésre nem kellett sokáig várni: a Facebookon szolidaritási akciót szerveztek az intézményvezető mellett: péntek reggel 8 órától várták a kiállás fehér virágait a középiskola épületéhez, amely csakhamar virágtengerben találta magát. A tiltakozók délután 5 órakor találkoznak a Telekinél, meghallgatnak egy beszédet, majd egy perces néma csenddel tisztelegnek a tanároknak, diákoknak, az oktatásért.

Fotó: Neményi Márton/24.hu

A helyszínen a 24.hu fotóriportere, Neményi Márton készített felvételeket, korábban pedig Katz Dávid kollégánk videóban számolt be az eseményekről.

Fotó: Neményi Márton/24.hu

Fotó: Neményi Márton/24.hu
Fotó: Neményi Márton/24.hu

Csütörtökön a gimnázium igazgatója, Pukli István egy David Bowie számmal üzente meg: a kormánynak nincsen hatalma felettük.

Fotó: Neményi Márton/24.hu
Fotó: Neményi Márton/24.hu

Videónkat itt tekintheti meg:

 

Olvasói sztorik