Közélet

Habony üzlettársa intézi a Szépművészeti teremkiadásait

habony (Array)
habony (Array)
Így azért sokkal könnyebb volt ott tartani az esküvői fogadást. Ő nem fizetett a bérlésért, a kormány többször is.

A miniszterelnök rejtélyes tanácsadója nemcsak képeket bérelt a Szépművészetitől, hanem az esküvői fogadását is ott tartotta. De nem fizetett érte.

A 444 gyűjtése szerint a kormány is bérelt már termet a múzeumban, de ők fizettek érte. A külügyi tárca például 10,8 milliós forintos keretmegállapodást kötött 2011-ben az EU-elnökséghez kapcsolódó rendezvények tartására, „Terembérlet – Szépművészeti Múzeum” címen.

A múzeum nem maga adja ki a termeket, egy külön céget hoztak erre létre, a Kultúra 2008 Nonprofit Kft-t. A létrehozását a hatékony működéssel indokolták, így azonban kikerültek az államháztartási törvény alól és nem ellenőrzi őket például az Állami Számvevőszék.

Csak a tulajdonosa, a Szépművészeti Múzeum Pártoló Alapítvány, aminek az elnöke Baán László.

A Kultúra 2008 Nkft. felügyelőbizottsági tagja Rostás Zoltán, aki korábban hasonló feladatokat látott el a Szépművészeti Múzeum Szolgáltató Kht fb-jében is.

Rostás 2003 és 2012 között tulajdonosa volt két, azóta felszámolt cégnek, a CCC + Bogner Kft-nek és a Museumsystems Kft-nek.

A két cég ügyvezetője és tulajdonosa korábban Habony Árpád volt.

A CCC + Bognert 1997 és 2003 között volt Habonyé, a Museumsystems 1998 és 2003 között. Abban az évben mindkét cég tulajdonosa és ügyvezetője Rostás Zoltán lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik