Belföld

Habony ingyen tarthatta a lakodalmát a Szépművészetiben

A múzeumigazgató szerint azért, mert fontos ember.

Elismerte a Szépművészeti Múzeum igazgatója, hogy az intézményben tartották Habony Árpád lakodalmát. Baán László erről Fiala János reggeli műsorában beszélt, a Rádió Q-n. Mint elhangzott, ráadásul Habony ezért egy fillért sem fizetett – Baán azt mondta, azért, mert „a múzeumnak hosszú távon érdeke, hogy jóban legyen fontos emberekkel, akiknek a segítségével az intézmény előrébb juthat”.

A Szépművészeti igazgatója már korábban elismerte, hogy jóban van Habony Árpáddal, sőt, ő volt az esküvői tanúja. Ráadásul az is kiderült, hogy a Szépművészeti Múzeumtól rendkívül olcsón bérelt drága festményeket egy olyan cég, ami áttételesen Habonyhoz köthető.

Az Index felidézte, hogy Orbán Viktor korábban azt állította: nem áll hivatalos kapcsolatban Habony Árpáddal és nem tudja befolyásolni, hogy a sajtó kit nevez tanácsadójának. Baán szavai azonban megerősíteni látszanak, hogy Habonynak informális hatalma van, még ha nem is lehet tudni, milyen tisztsége van és honnan származik jövedelme, melyből szemmel láthatóan extravagáns életmódját fedezni tudja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik