A Corvinuson turizmus- és vendéglátás szakán oktat, „Food Service Management” címmel tart kurzust, amely az éttermi és szállodai vendéglátás iránt érdeklődő hallgatók szűk csoportja számára indult. A hallgatóknak jól működő vendéglátóegységeket is bemutat a külsős oktatóként foglalkoztatott Orbán Ráhel.
Az egyetem honlapja szerint a kurzus olyan diákok számára ajánlott, akik érdeklődnek az éttermi vagy a szállodai vendéglátás iránt. A hangsúly a fő iparági szegmensekre, üzleti gyakorlatra és trendekre irányul.
- hét Az éttermek és az éttermi szegmensek
- hét Éttermi üzemeltetés, sztenderdek létrehozása és folyamati eljárások
- hét Az éttermi koncepció és a belső design, étlap-design
- hét Étlap és itallap árazása
- hét A vendéglátás költségkezelésének alapjai
- hét Éttermi bevételgazdálkodás
- hét Helyszíni szemle – látogatás vendéglátóhelyekre
- hét Speciális árkalkulációs technikák az ételek esetében
- hét Szállodai szobaszervíz
- hét Bankett-menedzsment (szállodai rendezvényszervezés)
- hét Munkahelyi sztenderdek megalapozása és a beosztásírás alapjai
- hét Co-branding megállapodások és Prezentációk
- hét Prezentációk
Követelmény is van
Elvárják, hogy „a hallgatók aktívan vegyenek részt az órák során. Az észrevételek minősége sokkal fontosabb, mint a mennyisége. A házi feladatok is beleszámítanak a végső eredménybe”.
A vizsga során hallgatói csapatok elemzik az étterem szolgáltatási folyamatait, és javaslatokat tesznek, hogyan a javíthatja a szervezet a rendszert.
Olvasgasson a kötelező irodalmak közül is, és akkor olyan lesz, mintha ott ülne, amikor Orbán Ráhel előad. Sajnos az egyetemi, oktatói adatlapja kattintható ugyan, de az „oktató nem rögzítette önéletrajzát”.