Közélet

Orbán elintézte: ha minden jól megy, Oroszországban építhetünk stadiont

Vizsgálják a magyar részvétel lehetőségét a foci vb-re készülő infrastrukturális létesítmények építésében.

Meghosszabbítják az orosz földgáz magyarországi szállításairól szóló hosszú távú szerződéseket 2019-ig, írja a TASZSZ orosz hírügynökség olyan dokumentumokra hivatkozik, amelyeket Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő szerdai novo-ogarjovói találkozójára készítettek elő.

A dokumentumok hangsúlyozzák, hogy az orosz-magyar kétoldalú együttműködés kulcsfontosságú területe az energetikai ágazat. Egészében a magyar energiafogyasztásban a nyersolaj háromnegyede, illetve a földgáz kétharmada orosz importból származik.

A Putyin-Orbán találkozóra készített dokumentumokban szó van a magyar vállalatok részvételéről a 2018-as oroszországi futball-világbajnokságra készülő infrastrukturális beruházásokban. Pontosabban:

Vizsgálják a magyar vállalatok részvételének lehetőségét a futball-világbajnokságra készülő infrastrukturális létesítmények építésében.

Az idézett dokumentumok szerint a felek a tervek szerint a kétoldalú tárgyalások keretében felvázolják azokat a lépéseket, amelyek a kereskedelmi-gazdasági kapcsolatok fenntartását és megerősítését szolgálják olyan időszakban, amikor az Európai Unió szankciókat tart érvényben Oroszország ellen, ingatagok a devizapiacok és egészében véve a világgazdaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik