Közélet

A tanárok dobták össze a pénzt a tehetséggondozóra, mert a Klik nem fizetett

A tanárok dobták össze a pénzt, hogy megmentsék tehetséggondozó műhelyprogramjukat, írja a Népszabadság. A baj az, hogy lassan véget is ér az a projekt, amire a középiskola pénzt nyert. “Szerződéskötés alatt” van a pályázat most már 5 hónapja,

a tanárok abban bíznak, ha már előre nem fizetett a Klik, legalább majd utólag visszakapják pénzüket. 

A Klik egyébként semmilyen információt nem ad arról, miért áll a szerződéskötés, ki nem utalt kinek, így a tantestületnek tényleg nem sok minden maradt a reménykedésen kívül.

A lap azt írja, a tanárok kérésére pontos dátumokat és neveket nem közölnek, az iskola nem szeretne bajba kerülni.

A történet 2015-ben kezdődött. Az intézmény elkészítette egy pályázatot, amit később meg is nyert, kétmillió forintot kellett volna kapniuk. Úgy tervezték, tableteket vásárolnak majd a pénzen és persze fizetik belőle a pluszköltségeket, mint a több munkát vállaló tanárok munkadíját, a külsős előadók fizetését, enni-innivalót a diákoknak, satöbbi. A megnyert pályázat azonban csúszott, október végén már dönteniük kellett, elindítják-e ők maguk a programot, vagy hagyják az egészet.

Nekikezdtek, vállalva ezzel az ingyenmunkát.

A tablettből így a gyerekek okostelefonja lett az eszköz, a tanárok vettek felvágottas zsömlét és otthon előre sütötték a pogácsát. De se papír, se patron, hogy nyomtatni lehessen. Várakozás van.

A lap szerint, még a területileg illetékes önkormányzatoknál is besokalltak a Kliktől, már azt megkerülve segítik az iskolát.

A Klikkel való ügyintézés ugyanis egy rendkívül hosszú folyamat, és ha egy intézmény még meg is nyer egy pályázatot, nem tud teljesen örülni a sikernek, mert valami olyan lehetetlen körülményes folyamat kezdődhet, aminek a vége kiszámíthatatlan.

A Klik ugyanis szinte mindenre közbeszerzés útján ad pénzt az iskolának. A tanár megemlíti, ha egy külföldi tanulmányútra nyernének pénzt, még a repülőjegy-vásárlás is közbeszerzés-köteles lenne.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik